ANAF: Regimul contabil și fiscal privind sumele decontate angajatorilor în cazul acordării de zile libere părinților, pentru supravegherea copiilor

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a întocmit un document cu reguli privind regimul contabil și fiscal al sumele decontate angajatorilor potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2020 și Legii nr. 19/2020.

Astfel, conform documentului ANAF, referitor la sumele decontate angajatorilor potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, și Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, cu modificările și completările ulterioare, se vor avea în vedere următoarele reguli:

a) tratament contabil

Conform pct. 392 din Reglementările contabile privind situațiile financiare anuale individuale și situațiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1.802/2014, cu modificările și completările ulterioare, subvențiile guvernamentale reprezintă asistența acordată de guvern sub forma unor transferuri de resurse către o entitate în schimbul conformării, în trecut sau în viitor, cu anumite condiții referitoare la activitatea de exploatare a entității.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

anaf-regimul-contabil-si-fiscal-privind-sumele-decontate-angajatorilor-in-cazul-acordarii-de-zile-a6729-300×182

Leave your comment