Documentul IFAC „Rolul directorului financiar și al funcției financiare în crearea de valoare”, pus la dispoziție de către CECCAR în limba română

Având în vedere faptul că nenumărate organizații se află în dificultate în contextul noii pandemii cauzate de coronavirus, multe se confruntă cu diverse provocări în strânsă legătură cu nevoile continue de a oferi siguranță angajaților, de a furniza valoare consumatorilor finali și de a stabili parteneriate și mai apropiate cu furnizorii, guvernele și comunitățile. În acest context, un director financiar (CFO) ar trebui să fie totodată „directorul responsabil de valoare” (CVO), adoptând o mentalitate orientată spre crearea de valoare și protejarea acesteia. Întrebarea principală devine în acest context: cum putem înțelege, evalua și raporta mai bine crearea de valoare. Raportarea integrată este un cadru general cu tradiție, care sprijină tocmai acest lucru. Un cadru general de raportare nu este însă suficient. Directorii financiari vor avea nevoie de o înțelegere mai aprofundată a organizațiilor din care fac parte și a așteptărilor părților interesate interne și externe pentru a gestiona riscurile, oportunitățile, modelele de afaceri și resursele sau capitalurile relevante ale acestor organizații.

Acest articol prezintă viziunea IFAC, IIRC și AICPA asupra modului în care CFO și echipele financiare își pot redefini rolurile, punând bazele unui parteneriat de afaceri eficient și oferă o imagine integrată asupra performanței și valorii și a componentelor-cheie ale acestora.

Ca parte a activității Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România de a facilita accesul membrilor la materialele de specialitate relevante elaborate de organismele internaționale, vă punem la dispoziție versiunea în limba română a documentului „Rolul directorului financiar și al funcției financiare în crearea de valoare”, realizat de International Federation of Accountants (IFAC), International Integrated Reporting Council (IIRC) și Assciation of International Certified Professional Accountants (AICPA).

Documentul în limba română este disponibil la secțiunea Publicații – Organisme internaționale – Alte documente de interes de pe site-ul CECCAR.

Rolul-CFO-1

Leave your comment