IFAC propune crearea unui Consiliu de Standarde Internaționale pentru Dezvoltare Durabilă

În calitate de purtător de cuvânt al profesiei la nivel global, International Federation of Accountants a lansat un apel privind înființarea unui consiliu dedicat standardelor pentru dezvoltare durabilă, care să funcționeze sub egida Fundației IFRS, alături de Consiliul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate (IASB).

Apelul a fost lansat având în vedere amploarea acestui subiect în contextul actual și cererea urgentă și din ce în ce mai mare din partea investitorilor și a organismelor de reglementare privind crearea unui sistem de raportare care să asigure informații consecvente, comparabile și fiabile privind crearea de valoare de către întreprinderi, dezvoltarea durabilă și evoluția așteptărilor părților interesate.

IFAC consideră că Fundația IFRS, cu susținerea autorităților publice, este cel mai bine poziționată pentru a coordona această inițiativă și că ar putea folosi ca punct de plecare expertiza și normele elaborate de organizații precum IIRC, SASB, CDP, CDSB și GRI.

Pentru mai multe informații vă invităm să accesați articolul publicat pe site-ul IFAC, disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul „Language”.

Vă rugăm să aveți în vedere că materialele de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii materialelor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

Sustainable development with icons of renewable energy and natural resources preservation with environment protection inside connected gears.businessman hand working with touch screen in action

Leave your comment