În proiect, procedura de înregistrare online pentru accesul la Registrul beneficiarilor reali și tarifele percepute pentru anumite categorii de informații

Procedura de înregistrare online a persoanelor fizice și juridice pentru accesul la Registrul beneficiarilor reali ținut de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) a fost pusă în consultare publică, recent, de Ministerul Justiției.

În proiectul de ordin al ministrului justiției sunt propuse și tarifele pentru accesul persoanelor fizice și juridice îndreptățite la registru pentru solicitarea anumitor categorii de informații.

Potrivit referatului de aprobare ce însoțește proiectul de ordin, accesul la registrul central al beneficiarilor reali este asigurat, în conformitate cu normele privind protecția datelor cu caracter personal:

a) autorităților care au competențe de supraveghere și control, organelor judiciare, în condițiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările și completările ulterioare, și Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB), în timp util, fără nicio restricție și fără a alerta persoana în cauză;

b) entităților raportoare atunci când aplică măsurile de cunoaștere a clientelei;

c) oricărei persoane fizice sau juridice.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

in-proiect-procedura-de-inregistrare-online-pentru-accesul-la-registrul-beneficiarilor-reali-si-tarifele-s9709

Leave your comment