Îndrumări AICPA, IESBA și IAASB privind utilizarea specialiștilor în circumstanțele create de COVID-19

La 6 octombrie a.c., American Institute of Certified Public Accountants (AICPA), Consiliul pentru Standarde Internaționale de Etică pentru Contabili (IESBA) și Consiliul pentru Standarde Internaționale de Audit și Asigurare (IAASB) au publicat documentul comun Utilizarea specialiștilor în circumstanțele create de COVID-19: inclusiv considerente privind implicarea specialiștilor în audituri ale situațiilor financiare.

Documentul este menit să ajute profesioniștii contabili să stabilească în ce condiții este necesară utilizarea serviciilor unui specialist pentru anumite activități și expune și considerentele etice relevante, în contextul crizei declanșate de pandemia de COVID-19.

Pentru mai multe informații vă invităm să accesați articolul publicat pe site-ul IESBA, disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul „Language”.

Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IESBA sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IESBA, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.

executivul-a-adoptat-o-oug-privind-acordarea-de-zile-libere-pentru-parinti-daca-unitatile-de-invatamant-s9116

Leave your comment